Koliko je kasko ``pouzdano`` osiguranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • che_beograd
    CBC Početnik
    • 01.10.2006
    • 7

Koliko je kasko ``pouzdano`` osiguranje

Navedite vase lose i dobre primere naplate kasko osiguranja od kradje.

Ovih dana treba da registrujem auto pa me interesuje za koju kucu da se odlucim i da li uopste ima svrhe davati novac ako kasnije (ne daj boze da se to desi) ne mozete da naplatite stetu.
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Mogu samo da ti preporucim da detaljno, jaaako detaljno procitas ugovor.
    Ako ti placas auto (nije kredit/lizing) onda si to korisnik polise u slucaju kradje, inace je polisa zapravo osiguranje i garancija za banku. Pa, ako se desi kradja, prvo se naplati banka, a tebi sta ostane... Desava se, vecinom, da i ne ostane...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Price rekla-kazala nemaju smisla!
      Ful kasko u Dunav osiguranju je najbolji.Iskreno govoreci mrzim ove iz Dunava ali brate sta da im radis kad ljudi jednostavno kesiraju sve. Meni je vozilo kasko osigurano za zemlju-inostranstvo,i rok za bilo kakvu naknadu stete je 15 radnih dana. Nazalost imao sam vec jednu,hvala Bogu manju ogrebotinu na vratuma koju sam ja iz svog dzepa platio do isteka ovog roka(15 dana) nakon cega mi je osiguranje isplatilo sve bez ikakvog pogovora.

Imam vrlo lepo misljenje pogotovu ako ti je nov auto jer prosto ne mogu nista da ti nadju kako bih ti zvocali i zaebavali. Imam jos mnogo toga da ti kazem pa ukoliko imas jos neko pitanje ,reci!
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Ja sam osigurao jugo 1990. godiste takodje u Dunavu, i kad je trebalo da saniram posledice grebanja oboja vrata, nije bilo problema s njihove strane, cak nisam nista ni platio, jer sam otisao kod majstora koji imaju sa njima ugovor, tako da su oni tamo negde zavrsili svoj deo posla.
        Toliko sam zadovoljan da sam kasko osigurao i drugi auto.

Sto se tice za osiguranje protiv kradje, sa tim nemam iskustva.
        https://t.me/pump_upp

Comment

• antap
          CBC Član
          • 28.07.2006
          • 62
          • Beograd

Imam kasko osiguran auto u Dunavu - full kasko bez ucesca u steti + osiguran od kradje. Osiguranje je bilo obavezno kao deo kreditnog aranzmana sa bankom preko koje sam kupio auto.
          U martu 2005. godine je kasko osiguranje auta vrednog 5700 EUR za 7 godina unapred, trebalo platiti oko 700 eur. Meni je to tada izgledalo mnogo, ali morao sam to da uplatim da bih dobio kredit. Polisa je bila vinkulirana u korist banke u slucaju kradje - dakle isplatili bi banci odredjeni iznos para, banka bi likvidirala kredit i meni bi eventualno isplatili visak para.
          U medjuvremenu sam imao tri stete na autu, dve u prvoj godini, jednu u drugoj godini osiguranja (sto nije nevazno jer kasko pokriva potpuno dve stete u godini. Za svaku sledecu, osiguraniku se isplacuje po 10% manje od ukupne sume, tj placa sam deo stete). Ukupni troskovi su izasli oko 800 EUR i bilo je potrebno samo da fakturu od majstora (cije fakture priznaje Dunav) odnesem u osiguranje, oni izdaju potvrdu da ce platiti majstoru, i ja pokupim auto - toliko o tome. Dosad su bili vise nego korektni, a meni se osiguranje bas isplatilo.
          Usput sam saznao da zapisnik policije nije neophodan za naplatu stete od Dunava. Bez obzira sto prvo to traze kada im prijavis stetu (imate li zapisnik), oni to rade zbog sebe, da bi eventualno mogli da se naplate u slucaju da je neko treci kriv, a ne njihov korisnik. Tako da sam za jednu stetu u kojoj sam bio kriv, lepo isplatio ostecenog, policiju nismo zvali, ja prijavio osiguranju stetu 'nastalu na parkingu', majstor odradio, 'Dunav' platio i super.
          Kasnije sam odradio prevremenu otplatu kredita i razmisljao sam da raskinem ugovor sa Dunavom, kako bih dobio neke pare nazad, ali su mi objasnili da to i ne bi bila bog zna kakva suma (jer su mi vec isplacivali stetu) pa sam odustao. Sada mi je ovo osiguranje jedan od razloga zasto ne bih prodavao auto u narednom periodu - sto se tice potencijalne stete (grebanje, cukanje, udaranje, prskanje stakla) miran sledecih 5 godina, a i u slucaju kradje - ne isplacuju, doduse trzisnu vrednost auta, ali ni ne odstupaju mnogo od toga (tako sam bar cuo)
          Sve u svemu, moje iskustvo je pozitivno
          vlasnik Xsare Picasso 1.8 + plin

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Koji je auto u pitanju ?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• antap
              CBC Član
              • 28.07.2006
              • 62
              • Beograd

Megane 1998. god
              vlasnik Xsare Picasso 1.8 + plin

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Nasa Corsa je osigurana kod Wiener-a (tako je lising kuca trazila)
                Placa se oko 550E godisnje na 10 rata. Osiguranje je obavezno tokom 5 god otplate. Do sad dve soferke, prednji diskovi na osiguranje.
                Nisam presrecan osiguranjem, dosadni su i zakerala su za svaku sitnicu, ako se steta ne vidi iz aviona.
                Idu na varijantu "dojadice ti da se cimas za sitnije opravke", kao diskove. Ali kad se razlajes i pripretis tuzbama i je*es majku cinovnicku, sve prolazi.
                Za diskove su me zavlacili 10 dana, sreca da imam dva auta
                "Znate, mora na expertizu", a ovlasceni serviser od njihove strane je potpisao da moraju da se menjaju.
                Ma, za moje pare nikog ne molim!!!
                Doduse, za vidljiva ostecenja, lupanja, ogrebotine, stakla ... bez ikakvih problema, sve resavaju. Diskovi su valjda specificni..

Princip je da odes do servisa s kojim imaju ugovor, servis da predracun, vratis se do osiguranja, oni aminuju da ce platiti, vratis se u servis i izvrsis opravku... Ucesce je 5% ili 20E, sta je vece.
                Nisu losi, ali bi mogli biti i bolji...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Hermes
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 1306
                  • https://t.me/pump_upp
                  • bemve

Originally posted by prolupator
                  Do sad dve soferke, prednji diskovi na osiguranje.

Aj pojasni malo ovo, na koju foru ti isplacuju pare za diskove kad je to potrosni materijal?
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Diskove!?
                    Daj reci foru pa idem sutra odma da ureadim komplet kocnice i trapove

Comment

• Ljubo
                      CBC Senator
                      • 18.10.2005
                      • 278
                      • Kraljevo

Osiguranje diskova ?

Moje iskustvo je od pocetka devedesetih sa kasko polisom ukljucujuci kradju kod Dunava.
                      Tada smo imali novog jugica (godinu dana starog-mladog).

U toku jedne godine, na istu polisu smo imali nadoknadu stete kao posledice saobracajke (cela skoljka nova, plus ostali delovi kao posledica udesa) i kesiranje kao posledicu kradje auta.
                      Taman kad smo sredili auto, neko ga je na parkingu maznuo.

Naknada stete u oba slucaja bez problema.

Kada god sam u prilici, uvek kasko osiguravam auto.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Isao sam Ibarskom (a znamo svi kakva je...) blaga nizbrdica, tek toliko vlazan put mestimicno do letimicno, ne mokar, kisa taman prestala, doziram kocnicu na finjaka kad pijana ****** padne s bicikle ispred mene.
                        Nagazim kocnicu kao go*no, ABS radi svoje, kocenje od oko 150m i izletim u blato i vodu pored puta... Nikom nista, sve ok, iskoprcam se polako odatle kad tresu kocnice.... pokrivili se diskovi. Odem u servis, tamo potvrde da su krivi, a ne potroseni, imaju vise nego dovoljno "mesa", ali su krivi.
                        Diskovi su fabricki tanki, dobro zagrevanje, brzo hladjenje...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

Zakljucak, ABS je s*anje!

Na suvom malo skracuje zaustavni put, ali zato na mokrom, a narocito na ledu i snegu DRASTICNO produzava... sto znaci da zapravo negativno utice na bezbednost voznje!

Jedan od razloga zasto su bolji stariji automobili nego noviji

Ja bih voleo da imam neki prekidac za ABS, pa cim je mokro ili sneg/led da ga iskljucim.

Ti si bre mogao da zgazis tu budalu, ni kriv ni duzan, tj. krivica bi zvanicno bila na njemu i na tvom abs-u, ali zgazio si coveka i ne moze da te opere posle ni dunav ni sava...

je*em ti abs, i meni se desilo nesto vrlo slicno pa zato to kazem (izletelo mi neko dete sa biciklom na mokrom, umalo da ga zgazim zbog glupog Abs-a) je*em ti elektroniku u automobilima, sto je guraju svuda, auto je auto, nije kompjuter, glupo je sto pokusavaju od auta da naprave lap top! da sam zgazio to dete ni danas ne bih mogao mirno da spavam!

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Ja ga ipak volim (ABS mislim). U retkim slucajevima produzava zaustavni put, ali ostaje upravljivost koja je cesto i vaznija od samog zaustavljanja.
                            No, ne off-ujmo previse

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

Eto prolupali to je dokaz koliko si pouzdan vozac ,uzdas se u neke stvari kojima nebi bas trebalo mnogo verovati
                              Ja sam sa bivsom 128-com na 5m kocenja imao 6 isprekidanih tragova u pokusaju da izbegnem sudar ali od budale nemos pobec....

Ali zanimljivoje kako si ti uopste uspeo da dokazes zbog cega su se iskrivili diskovi,jer neiskusnim vozacima se i preko leta bez kise krive diskovi jer ne znaju da koce motorom nego celu nizbrdicu prodju sa stisnutom kocnicom. No u svakom slucaju dobro je kad osiguranje prihvata tako nesto mada najvise zavisi i od samih procenitelja jer su oni smradovi i tresu se kao da vade pare iz svog dzepa
                              Tako je jedan zbog mangupiranja i lose procene dobi trajno iskrivljen nos ni panter mu ne moze pomoci da ga ispravi

Comment

Working...
                              X